Gwarno restauracja browar Zakopane
Wesoło, po tatrzańsku i do syta Jednym słowem: GWARNO
Odkryj restaurację, browar i nową atrakcję na turystycznej mapie Zakopanego.
W kultowej lokalizacji, u stóp Gubałówki, na skrzyżowaniu tatrzańskich szlaków i góralskich smaków, czeka na Ciebie wyjątkowe miejsce, które zaspokoi Twój apetyt na góry.
Spędź wspaniały czas w gwarnej atmosferze przepełnionej duchem Tatr. Skosztuj specjałów regionalnej kuchni, opartych o przepisy ludzi gór.
Odkryj tradycyjne, tatrzańskie potrawy w nowoczesnym wydaniu ze słodem w tle.
Z pochodzenia góral i nieszablonowy artysta. Szef kuchni, Sebastian Krauzowicz, czuwa nad tym, aby serwowane przez nas potrawy były jak najwyższej jakości. Sebastian zadba o Wasze podniebienia i zaspokoi wysublimowane gusta każdego smakosza.
Sekretem naszych dań jest doskonałe połączenie smakowe z piwami własnej produkcji – z browaru znajdującego się w restauracji.
Browar GWARNO
Nasz Browar to połączenie tradycji, kunsztu piwowarskiego z nowoczesną technologią w odpowiednich proporcjach, tak aby piwo, które serwujemy było trunkiem powstałym z pasji, odznaczającym się najwyższą jakością.
Delektuj się niepasteryzowanym i niefiltrowanym browarem warzonym pod okiem specjalistów piwnego rzemiosła.
Nasze piwa produkowane są wyłącznie z naturalnych składników.
Z selekcjonowanych ziaren słodu do pełnego kufla piwa. W menu znajdziecie trzy stałe pozycje trunku oraz jedną sezonową, zmieniającą się w zależności od dostępnych w danej porze roku składników.
Co ważne, do produkcji piwa używamy wody w najwyższym stopniu z górskiego potoku, a cały proces warzenia przebiega pod czujnym okiem profesjonalnej piwowarki Małgorzaty oraz piwowara Jacka.
O wyjątkowości naszego lokalu świadczy nie tylko kultowe położenie, u stóp Gubałówki, a przede wszystkim urządzenie tzw. hop gun, które jest unikatowe w browarach restauracyjnych w skali kraju.
Jesteśmy jedynym z nielicznych browarów w Polsce posiadającym hop gun, czyli mini tank, który służy do chmielenia na zimno piw typu np. APA czy IPA.
Zapraszamy