Bacówka u Kazka
bacówka
Godziny otwarcia
{main_atraction_hours_sezon_}
Bacówka u Kazka w Leśnicy
Prowadzę gospodarstwo ekologiczne, wypas owiec odbywa się na łąkach bogatych w dziko rosnące zioła, daleko od szos.
Wyrabiam prawdziwe certyfikowane oscypki.
U mnie można nabyć wyroby tradycyjne z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego:
Prowadzę gospodarstwo ekologiczne, wypas owiec odbywa się na łąkach bogatych w dziko rosnące zioła, daleko od szos.
Wyrabiam prawdziwe certyfikowane oscypki.
U mnie można nabyć wyroby tradycyjne z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego:
- Oscypek - owczy ser wędzony wytwarzany z twardej parzonej masy w formie obustronnego stożka o wadze ok. 600-800 g.
- Gołkę - o wadze 300-500 g. W kształcie walca i malutkie 30-50 g.
- Serki - redykołki. Charakteryzują się one określonym smakiem, konsystencją i barwą.
- Bryndzę – wytwarzaną z bundzu, czyli z świeżego, owczego sera, który poddany jest fermentacji w bacówce przez okres około 2 tygodni, następnie ser mieli się dodając soli do smaku i konserwacji.
- Żyntycę - napój otrzymany w wyniku fermentacji mlekowej.
- Bundz - jest świeżym słodkim serem, otrzymanym w wyniku sklagania mleka.
- Oferujemy również jagnięcinę, baraninę i kiełbasę gazdowską.
Serdecznie zapraszam
Galeria zdjęć (9)
+4
POLECAMY
Region Tatry
Zakopane
Zakopane
Kontakt z nami
- Biuro: Zakopane
- +48 602 713 300
- biuro@regiontatry.pl
- /RegionTatry
- regiontatry
- Pn - Pt 9:00 - 17:00
Sob 10:00 - 14:00
Informacje
copyright © 2022 Region Tatry - wszelkie prawa zastrzeżone. Przebywając na stronie akceptujesz Politykę prywatności serwisu Region Tatry