Bacówka Łapsze Niżne-Nowiny
bacówka
Godziny otwarcia
{main_atraction_hours_sezon_}
Bacówka ekologiczna - Łapsze Niżne
Kazimierz Furczoń jest nie tylko bacą, ale i gospodarzem, mówi: "Najważniejsza jest ekologia. Dobre pastwisko powinno być daleko od szosy, wśród dzikich ziół jak za dawnych lat”. Może dlatego jako pierwszy baca uzyskał unijne certyfikaty.
Tradycyjne pasterstwo odziedziczył po ojcu i dziadku, którzy zajmowali się wypasem na Jaworkach. Od dziecka gospodarzył z owcami obecnie posiada ich ponad 600 sztuk.
U mnie można nabyć:
Wyroby tradycyjne z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego. Oscypki, bunc, bryndzę i redykołki oraz żentycę, sery wędzone owczo-krowie o różnych kształtach i formach regionalnych.
Kazimierz Furczoń jest nie tylko bacą, ale i gospodarzem, mówi: "Najważniejsza jest ekologia. Dobre pastwisko powinno być daleko od szosy, wśród dzikich ziół jak za dawnych lat”. Może dlatego jako pierwszy baca uzyskał unijne certyfikaty.
Tradycyjne pasterstwo odziedziczył po ojcu i dziadku, którzy zajmowali się wypasem na Jaworkach. Od dziecka gospodarzył z owcami obecnie posiada ich ponad 600 sztuk.
U mnie można nabyć:
Wyroby tradycyjne z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego. Oscypki, bunc, bryndzę i redykołki oraz żentycę, sery wędzone owczo-krowie o różnych kształtach i formach regionalnych.
Galeria zdjęć (1)
POLECAMY
Region Tatry
Zakopane
Zakopane
Kontakt z nami
- Biuro: Zakopane
- +48 602 713 300
- biuro@regiontatry.pl
- /RegionTatry
- regiontatry
- Pn - Pt 9:00 - 17:00
Sob 10:00 - 14:00
Informacje
copyright © 2022 Region Tatry - wszelkie prawa zastrzeżone. Przebywając na stronie akceptujesz Politykę prywatności serwisu Region Tatry