Vincitore Primavera
restauracja
Otwarte · Zamykamy o 22:00
Poniedziałek
10:00 - 22:00
Wtorek
10:00 - 22:00
Środa
10:00 - 22:00
Czwartek
10:00 - 22:00
Piątek
10:00 - 22:00
Sobota
10:00 - 22:00
Niedziela
10:00 - 22:00
Vincitore Ristorante PIZZA Napoletana w Nowym Targu
Vincitore zrodziła się z zamiłowania do bardzo dobrej włoskiej kuchni, pasji do smaku oraz rodzinnej, ciepłej atmosferze. Dla podróżników, którzy odwiedzili już Włochy, wizyta w naszej restauracji będzie pięknym wspomnieniem. Natomiast dla osób, które nie zaznały tej przyjemności, włożymy wszelkie starania aby wizyta w naszej restauracji była niezapomnianą przygodą po Neapolu.
Pizza w Vincitore
Vincitore zrodziła się z zamiłowania do bardzo dobrej włoskiej kuchni, pasji do smaku oraz rodzinnej, ciepłej atmosferze. Dla podróżników, którzy odwiedzili już Włochy, wizyta w naszej restauracji będzie pięknym wspomnieniem. Natomiast dla osób, które nie zaznały tej przyjemności, włożymy wszelkie starania aby wizyta w naszej restauracji była niezapomnianą przygodą po Neapolu.
Pizza w Vincitore
inspirowane są pizzą Napoletana, która znacznie różni się od polskiej pizzy. Brzegi są pulchne i spieczone, zaś środek miękki i lejący. Dodatkowo pizza nie jest krojona. Spowodowane jest to oryginalnym sposobem konsumpcji. Pizzę zaczyna się jeść od środka, na koniec zostawiając brzegi, którymi ,,czyścimy” talerz z resztek wspaniałego sosu stworzonego z pomidorów San Marzano i najwyższej jakości oliwy. Do tworzenia naszych popisowych pozycji używamy tylko oryginalnych, najwyższej jakości składników
Kilka słów o naszych produktach
Kilka słów o naszych produktach
Używamy tylko świeżych składników najwyższej jakości. Większość produktów sprowadzamy prosto z Półwyspu Apenińskiego, od pomidorów San Marzano po najlepsze włoskie wędliny. Pomidor San Marzano to prawdziwy król pomidorów. Rosną na południu Włoch w rejonach Neapolu. Jest składnikiem bez którego pizza neapolitańska nie ma prawa bytu. Jego słodki smak rozkocha w sobie każdego! Mozzarella di bufala pochodzi z południowych Włoch, z regionu Kampania. Jest robiona z mleka bawolego. Ma porcelanowo białą barwę. Jest wilgotna i bardzo delikatna w smaku. Idealnie komponuje się z wyżej wymienionymi pomidorami. Mozzarella fior di latte w przeciwieństwie do di bufala powstaje z mleka krowiego. Ma delikatną skórkę oraz nieco płynne wnętrze. Jest delikatna w smaku i świetnie smakuje na naszej pizzy! Mąka typ 00 to oryginalna włoska mąka. Cechuje ją bardzo wysoki stopień zmielenia, jest bardzo lekka, przypomina śnieżnobiały pył i jest całkowicie oczyszczona z otrębów. Zawartość mąki 00 w wyrobach sprawia, że zachowują one swoją kruchość i niezwykłą chrupkość. Pokryte sosem i innymi składnikami, nie nasiąkną nimi, będą dalej stanowić doskonały w smaku posiłek.
Zapraszamy
Zapraszamy
Galeria zdjęć (2)
POLECAMY
Region Tatry
Zakopane
Zakopane
Kontakt z nami
- Biuro: Zakopane
- +48 602 713 300
- biuro@regiontatry.pl
- /RegionTatry
- regiontatry
- Pn - Pt 9:00 - 17:00
Sob 10:00 - 14:00
Informacje
copyright © 2022 Region Tatry - wszelkie prawa zastrzeżone. Przebywając na stronie akceptujesz Politykę prywatności serwisu Region Tatry