![Zakopane - RegionTatry.pl - Restauracja Zawrat Zakopane - RegionTatry.pl - Restauracja Zawrat](/images/photo_new/atrakcje/414/m_restauracja-bialka-tatrzanska-.jpg)
![Zakopane - RegionTatry.pl - Restauracja Zawrat Zakopane - RegionTatry.pl - Restauracja Zawrat](/images/photo_new/atrakcje/414/m_restauracja-bialka-tatrzanska-.jpg)
{video_html}
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-44.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-43.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-437.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-7.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-72.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-38.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-45.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-8.jpg)
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_restauracja-bialka-tatrzanska-21.jpg)
{n_video}
Restauracja Zawrat
restauracje
Opis
Restauracja Zawrat w Białce Tatrzańskiej usytuowana jest w urokliwym miejscu - tuż przy stoku narciarskim. Nasza kuchnia to zarówno dania proste, jak i wyrafinowane potrawy przyrządzone z wyjątkową finezją.
Wystrój restauracji to połączenie regionalnych, góralskich motywów oraz nowoczesności. Całość wraz z kominkiem, w którym codziennie podkładamy ogień, nadaje naszej restauracji przyjemny, ciepły nastrój.
Przykładowe menu Restauracji Zawrat:
Wystrój restauracji to połączenie regionalnych, góralskich motywów oraz nowoczesności. Całość wraz z kominkiem, w którym codziennie podkładamy ogień, nadaje naszej restauracji przyjemny, ciepły nastrój.
Przykładowe menu Restauracji Zawrat:
- tradycyjne Carpaccio z polędwicy wołowej podane z płatkami parmezanu, kaparami i oliwkami
- rydze na klarowanym maśle z zieloną pietruszką
- smażony camembert w płatkach migdałowych z gruszką i konfiturą z jarzębiny
- ser owczy z grilla podany z żurawiną
- rozgrzewająca zupa czosnkowa
- kotleciki jagnięce w sosie z czerwonego wina z warzywami z patelni i racuszkami ziemniaczanymi
- filet z łososia gotowany na parze z warzywami z patelni i ryżem w sosie maślano-krewetkowym
- pstrąg saute smażony na maśle z dodatkiem świeżych ziół i bukietem warzyw
- sałatka „Zimowa” z wędzonym łososiem, czerwoną papryką i gotowanym jajkiem polana ressingiem czosnkowo-koperkowym
Dla najmłodszych smakoszy przygotowaliśmy m.in.
- karmelizowane naleśniki z farszem twarogowym, owocami i polewą czekoladową
- kotleciki drobiowe z frytkami i surówką z marchewki
A na deser:
- ciepłe malinki z gałką lodów waniliowych
- torcik tiramisu
Szef kuchni zaprasza i życzy smacznego.
Często oglądane
Przejdź do
System Informacji Turystycznej Infobox © MRK Podhale Wszystkie prawa zastrzeżone.