![Zakopane - RegionTatry.pl - Bacówka Łapsze Niżne-Nowiny Zakopane - RegionTatry.pl - Bacówka Łapsze Niżne-Nowiny](/images/photo_new/atrakcje/414/m_bacuwka-ukazka-450.jpg)
![Zakopane - RegionTatry.pl - Bacówka Łapsze Niżne-Nowiny Zakopane - RegionTatry.pl - Bacówka Łapsze Niżne-Nowiny](/images/photo_new/atrakcje/414/m_bacuwka-ukazka-450.jpg)
{video_html}
![](/images/photo_new/atrakcje/210/m_bacuwka-ukazka-450.jpg)
{n_video}
Bacówka Łapsze Niżne-Nowiny
bacówki
Opis
Bacówka ekologiczna - Łapsze Niżne
Kazimierz Furczoń jest nie tylko bacą, ale i gospodarzem, mówi: "Najważniejsza jest ekologia. Dobre pastwisko powinno być daleko od szosy, wśród dzikich ziół jak za dawnych lat”. Może dlatego jako pierwszy baca uzyskał unijne certyfikaty.
Tradycyjne pasterstwo odziedziczył po ojcu i dziadku, którzy zajmowali się wypasem na Jaworkach. Od dziecka gospodarzył z owcami obecnie posiada ich ponad 600 sztuk.
U mnie można nabyć:
Wyroby tradycyjne z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego. Oscypki, bunc, bryndzę i redykołki oraz żentycę, sery wędzone owczo-krowie o różnych kształtach i formach regionalnych.
Kazimierz Furczoń jest nie tylko bacą, ale i gospodarzem, mówi: "Najważniejsza jest ekologia. Dobre pastwisko powinno być daleko od szosy, wśród dzikich ziół jak za dawnych lat”. Może dlatego jako pierwszy baca uzyskał unijne certyfikaty.
Tradycyjne pasterstwo odziedziczył po ojcu i dziadku, którzy zajmowali się wypasem na Jaworkach. Od dziecka gospodarzył z owcami obecnie posiada ich ponad 600 sztuk.
U mnie można nabyć:
Wyroby tradycyjne z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego. Oscypki, bunc, bryndzę i redykołki oraz żentycę, sery wędzone owczo-krowie o różnych kształtach i formach regionalnych.
Przejdź do
System Informacji Turystycznej Infobox © MRK Podhale Wszystkie prawa zastrzeżone.